Спорт

Победители в Общинско първенство по Волейбол

Изминалия уикенд се проведоха ученическите състезания по волейбол за девойки – част от Общинските ученически игри 2022/2023 г., Община Пловдив. Финалните срещи се изиграха в залата на СУ ,,Патриарх Евтимий”.

На 14.01 (събота) във възрастта 11-12 клас се състезаваха финалистите от районните състезания – ХГ,,Св. Св. Кирил и Методий”, ЕГ,,Иван Вазов” и СУ,,Св. Патриарх Евтимий”.

Първата среща на възпитаниците от Хуманитарната гимназия бе срещу Руската гимназия и приключи в полза на нашите момичета – 2:0 гейма.

Във втория мач противникът беше СУ,,Св. Патриарх Евтимий”, който също бе победен с категоричен резултат – 2:0 гейма.

На следващият ден 15.01 (неделя) се изиграха мачовете на 8-10 клас, с участващи отбори – ХГ,,Св. Св. Кирил и Методий”, ЕГ,,Иван Вазов” и МГ,, Акад. Кирил Попов”. И в тази възраст момичетата се постараха и  двата мача завършиха в полза на Хуманитарната гимназия с  2-0 гейма. Много зрелищен, емоционален и на високо ниво беше мачът срещу математическата гимназия.

Дамите ни и в двете групи се  представиха повече от блестящо, като победиха всички свои съперници с  категоричен резултат и заслужено станаха шампиони на град Пловдив.

Крайно класиране:

14.01.23 г. при  11-12 клас:

1 място – ХГ ,, Св. Св. Кирил и Методий”

2 место – ЕГ ,, Иван Вазов”

3 място- СУ ,,Св. Патриарх Евтимий”

15.01.23 г. – 8-10 клас :

 1. ХГ,, Св. Св. Кирил и Методий”
 2. МГ” Акад. Кирил Попов”
 3. ЕГ,, Иван Вазов”

Момичетата от отбора коментираха след мачовете:

,,И през двата дни адреналина и емоциите превишаваха обикновеното и отборите ни показаха воля, умения и силно желание да продължим напред. От името на волейболния отбор изказваме огромни благодарности на госпожа Тенева за старанието и търпението, което вложи, на невероятната публика, която ни подкрепяше безрезервно и не на последно място на директорът, г- н Емил Начев, и всички от ,, ХГ,, Св. Св. Кирил и Методий”!

Желаем здраве и още много успехи на нашите момичета в следващите кръгове на областно , зонално първенство и държавните финали!


Христо Манолов е победител в анкетатаНай-проспериращ млад спортист на град Пловдив

  Ученикът от 11Ж клас Христо Манолов получи поредно признание за отличните си спортни качества. Той стана победител в анкетата “Най-проспериращ млад спортист на град Пловдив”, която бе организирана от вестник “Марица”. Нашият ученик успя да събере внушителните 6721 гласа, които му помогнаха да затвърди позицията си на водещ млад спортист в град Пловдив.

Напомняме, че това е очакван завършек на една успешна година за Христо Манолов. През тази година той успя да стане шампион на смесени двойки на Първенството по спортна аеробика в Песаро, както и да спечели второ място на Световното първенство по спортна аеробика в Баку.

Добре е да се отбележи, че Христо демонстрира високи образователни резултати, което се дължи на неговата амбициозност и на високия му интелект. През предходните три учебни години той бе пълен отличник, с което доказа, че спортът и образованието заедно могат да създадат пълноценна личност.

Желаем на Христо здраве и много нови постижения!


Христо Манолов – 10 ж клас, ученик от нашата гимназия  стана европейски шампион по спортна аеробика в Италия.

През май 2008 год. отборът по баскетбол с ръководител – Костадин Тенев се класира на финал на републиканско първенство.
Състав:
 1. Камеа Тошева-№10 – капитан
 2. Виктория Ставрева      №8
 3. Александра Гаджева   №9
 4. Несрин Пашова             №11
 5. Владислава Бояджиева №12
 6. Цветелина Иванова       №7
 7. Велизара Янкова           №15
 8. Елора                                 №14
 9. Калена                               №13