ФЕСТИВАЛ

На 26.04.14 г. в София се проведе традиционният – четиринадесети подред – НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКОТО И ЮНОШЕСКО ТЕАТРАЛНО ТВОРЧЕСТВО  НА РУСКИ ЕЗИК, ПОСВЕТЕН НА 205-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВЕЛИКИЯ РУСКИ ПИСАТЕЛ НИКОЛАЙ ВАСИЛИЕВИЧ ГОГОЛ.

Четиринадесет училищни колектива от цялата страна се бориха за отличито на журито. Самото жури бе съставено от представители на РосСътрудничество и актьори и режисьори от Руския камерен театър към РКИЦ София – носител на „Златна муза“ за високи творчески постижения и принос за развитието на руско-българските културни връзки.

Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” като единствен представител от Пловдив защити с чест града и името си  – ученичката от 11 „Ж” клас Атанаска Георгиева грабна Наградата за най-добра женска роля с изпълнението си на съпругата-„кифла” от хумористичния разказ на Аркадий Арканов „Перед уходом”. Играта на учениците от 11 „Ж” – Костадин Василев и Атанаска Георгиева ( с ръководители Невена Табакова и Дафина Грозданов ) повдигна настроението на всички в залата и достави истинско удоволствие на журито.

Напрегнатият, но изпълнен с приятни емоции,  ден завърши с изпъление на специален танцов номер на Белгородска танцова трупа, поканена като комплимент към всички участници във Фестивала , която представи характерни фолклорни танци от своята област.

Галeрия