Седмици на НЕ

СЕДМИЦИ НА НЕМСКИЯ ЕЗИК В БЪЛГАРИЯ, 30 МАЙ-15 ЮНИ 2017Г.

Гьоте-институт в сътрудничество с Посолството на Федерална република Германия, Alumniportal Deutschland и Централната служба за образование в чужбина организира за първи път в България поредица от събития под названието Wochen der deutschen Sprache – Седмици на немския език  (30.05. – 15.06.2017). Инициативата цели да покаже богатството на немския език и многобройните възможности, които той предоставя.

По този повод на 1.06.2017 от 17:30 ч. Немска читалня заедно с Пловдивски университет „П. Хилендарски“ организира в лекционната зала на Народна библиотека „Иван Вазов” – Пловдив „Вечер на немския език”. Ученици от нашата гимназия, водени от своите учители по немски език Павлина Фичева, Иван Столинов и Галя Томова, също взеха участие в събитието.

Програмата започна с презентация за българското присъствие в Австрия и разговор със студенти, които следват в австрийски университети. Последва  празнична програма с изпълнения на ученици от Хуманитарната гимназия, ЕГ „Пловдив”, ПГАСГ „Арх. К. Петков“, Училище за музикално и танцово изкуство „Д. Петков“. Осмокласниците на г-жа Павлина Фичева  разказаха на немски език за нашата гимназия, представиха театрални сценки, поп песни и рап изпълнение. Те напълно заслужиха бурните аплодисменти на въодушевената публика и суперлативните оценки  на организаторите и гостите, които бяха впечатлени от нивото на езиковата им подготовка в подготвителен клас. Всички участници получиха награди, осигурени от Гьоте-институт.

Програмата завърши с чаровния Андреас Ч. – хип-хоп изпълнител от Германия, който накара публиката да затанцува в такт с песните му.

Добрият пример наистина е заразителен и това е един от начините да се постигне училище без насилие и среда, в която децата да учат с желание и интерес!

Галерия