Престижна номинация

За своята благотворителна инициатива „С любов към децата, лишени от родителска грижа” ХІІ Д с класен ръководител г-жа Фичева е сред номинираните по проекта "Успелите деца на България", осъществен от Фондация "Димитър Бербатов" със съдействието на МОН и Асоциацията на българските училища в чужбина, както и с медийното партньорство на БТВ, БНТ и Нова телевизия.

За повече информация можете да отворите тук: http://dberbatov.org/projects/nagradi/nominee/702

Благотворителна акция на 12 „д” клас

Както всички знаете, по Коледа стават чудеса! Хората са завладени от коледния дух. На 20.12.2013 г. ние – учениците от 12 „Д” клас с класен ръководител Павлина Фичева – решихме да споделим своята любов и коледно настроение с Дома за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Мария-Луиза” в град Пловдив.
            Когато влязохме в дома, децата ни обсипаха с много енергия и се чувстваха безкрайно щастливи, че сме при тях. За всяко дете бяхме подготвили изненади от чувала на нашия Дядо Коледа (Милен Щерев). Красивата ни Снежанка (Виктория Костадинова) раздаде на всяко дете подаръче, включващо плодове, лакомства, соленки, сокче и парче от празничната баница с коледен късмет. Всичко това беше под формата на игра. Опознавахме се. По-късно си поиграхме и се смяхме всички заедно. Децата не спираха да ни прегръщат, а някои от тях непрестанно повтаряха: „Како/батко, много те обичам!” Подарихме им и играчки – тротинетка, скейтборд, билярдна масичка, топки за игра. Погрижихме се и за техния уют през зимата с топли чорапи и дрехи.
          Когато си тръгнахме от дома, децата искаха да им обещаем, че пак ще се върнем. За тях ние бяхме коледното чудо, от което те имаха нужда. Безкрайно сме щастливи, че успяхме да зарадваме тези невероятни създания. Ще ги посетим отново с удоволствие. По Коледа наистина стават чудеса и хората показват своята човечност. Бъдете човечни! Споделяйте любовта си! Ежедневно, не само на празници!