НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РЕЦИТАТОРИ, ПОСВЕТЕН НА 200-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЛЕРМОНТОВ

На 22.02.2014 в София се проведе вторият –  заключителен, етап на Националния конкурс за рецитатори, посветен на 200-годишнината от рождението на Лермонтов, в който взеха участие училища от цялата страна.
Името  на ГХП „Св.Св. Кирил и Методий“ защитаваха ученици от осми, девети, десети и единайсти клас – Анастасия Левтерова, Даниела Стоянова, Светлана Нанкова, Елена Кънчева, Гергана Куртева и Илиян Петков. Големият брой претенденти за награда сериозно затрудни журито в избора му на фаворити. Участниците бяха разделени в 3 възрастови групи – 7-11 год., 11-16 год. и  над 16 год. След предварителния кръг, в който бяха изслушани всички изпълнения, журито подбра най-добрите десет участника от всяка възрастова група, сред които излъчи и победителите.
В групата на най-големите почетното трето място зае Илиян Петков от 11 „д“ клас, който рецитира стихотворението на „Бородино“ на Лермонтов, а сп ециалната награда на журито грабна Гергана Куртева от 10 „ж“ клас със омагьосващото изпълнение на Лермонтовото „Предсказание“.
Уморени, но безкрайно удовлетворени, и победителите, и останалите участници се снимаха за спомен със своите преподаватели – Невена Табакова и Любка Марчева.

Галерия